ensl 00 386 40 418 554

GraFEM

GraFEM je program za spodbujanje ženske grafitarske in streetartistične kulture. »Gra« kot grafiti + »fem« kot femina = GraFEM, saj razumete, kajne? GraFEM je namenjen opolnomočenju in izobraževanju grafitark in streetartistk ter promoviranju in reflektiranju ženske grafitarske in streetartistične ustvarjalnosti.

GraFEM je nastal v koprodukciji RogLaba in Urbane Vrane, znotraj programa pa gostimo grafitarke in street artistke, izvajamo poslikave, delavnice in vodene oglede ter pišemo GraFEM blog. Več o programu ter ženski grafitarski in street artistični umetnosti na splošno si lahko preberete tukaj.

 

GraFEM BLOG

 Urbana Vrana je vzpostavila GraFEM blog, namenjen objavljanju prispevkov na temo ženskega grafitiranja in street arta. V okviru bloga, čigar urednik je Gregor Bulc, objavljamo intervjuje z grafitarkami in street artistkami, tematske fotoreportaže, ocene ženskih grafitarskih razstav, knjig in filmov, pa tudi eseje in komentarje ter avtorske prispevke strokovnjakov. Več si preberite tukaj!

 

GraFEM UMETNICA: NEZ PEZ (2020)

Prva umetniška gostja programa GraFEM je bila ljubljanska grafitarka vsestranska umetnica Nez Pez. Četudi jo trenutno najbolj navdušujejo instalacije, v katerih raziskuje zvok in prostor, abstraktna risba ter zini in grafike, del njenega ustvarjanja med Berlinom in Ljubljano predstavljajo tudi stenske poslikave, za katere navdih največkrat črpa iz urbanega okolja. V okviru GraFEMa 2020 je poslikala kontejnerski objekt RogLab ob Ljubljanici, vodila biografsko grafitarsko turo po Ljubljani in mentorirala grafitarsko delavnico za ženske. Več si preberite tukaj!

 

 
 

GRAfem nastaja v koprodukciji zavoda Urbana Vrana in RogLaba.

Foto: Branko Čeak

 

Vpišite svoj email