sl 00 386 40 418 554

Januarska feministična tura po Ljubljani

Če verjamete ali ne, ponovno organiziramo brezplačno feministično turo po Ljubljani. Ja, so se kar prijele, kajne? Torej, kot ponavadi, se dobimo na Starem trgu 34 (pri fontani pred Akademijo za glasbo) v soboto, 13. januarja ob 13.uri. Tura bo  trajala približno dve uri, z zaključkom ob 15.uri pri Mestni hiši, potekala pa bo v slovenskem jeziku.

Udeležba je možna le, če izpolnite prijavni obrazec na dnu strani! Število mest je omejeno.

Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.

Vabimo, da se pridružite pri odstiranju zgodb umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in to regijo.

Sprehod bo potekal po centru Ljubljane mimo zgradb, trgov, uličic, (redkih) spomenikov in obeležij ter tako ponudil poseben ogled glavnega mesta, hkrati pa se ozrl k preteklim prizadevanjem za pravice žensk kot tudi k današnjim vprašanjem družbenega spola.

Udeležba na turi, ki bo potekala v slovenskem jeziku, ne zahteva ničesar, razen toplih oblačil, udobnih čevljev ter pripravljenosti na glasen smeh ali solzico. Preverjeno in zagotovljeno: presenečenj bo v obilju!

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: v soboto 13. januarja 2018 med 13. in 15. uro

Zbirno mesto: pri vodnjaku pred Akademijo za glasbo (Stari trg 34, 1000 Ljubljana)

Zaključek: pred Mestno hišo

Jezik: slovenščina

Cena: prostovoljni prispevki

Vpišite svoj email