sl 00 386 40 418 554

Prva ljubljanska pank tura! Po poteh pank poezije z Esadom Babačićem

Od Leninovega parka do vseh treh ljubljanskih trgov revolucije, vmes pa še Moste, Šiška in še in še. Tako bo potekala prva kolesarska pank tura po Ljubljani. Če se želite zapeljati po poteh izpovedne pank poezije in glasbe, od zdaj naprej rabite le kolo in tri ure časa. No, v bistvu samo tri ure časa, kajti kolo si lahko sposodite preko portala BicikeLJ.

 

Kolesarski izlet po pankerski Ljubljani organizira ekipa Urbana Vrana, v glavni vlogi pa bo pesnik in frontman nekdanjega (post-)punk benda Via Ofenziva Esad Babačić – Car, ki je med drugim spisal tudi takšne pank klasike, kot so Proleter, Minimalni ritem in Lili Marlen (za vsakega pravega delavca).

Za začetek imate na voljo dva termina, in sicer v sredo 5. junija ob 17. uri ali pa v soboto 8. junija prav tako ob 17. uri. Zborno mesto je na stičišču vseh poti v Leninovem parku, danes poimenovanem Trg slovenske reformacije. Zaključek pa bo tri ure kasneje, torej ob 20. večerni, na Trgu francoske revolucije. Ture se lahko udeležite, če ste stari 15 let ali več in če pridete s svojim kolesom. Ker je število mest omejeno, prosimo, da izpoltnite prijavni obrazec na dnu strani. Po emailu boste nato prejeli predračun, ki ga boste morali poravnati do konca meseca.

 

Kaj lahko pričakujete? Poezijo pank pesnikov, zgodbe o odraščanju na ljubljanskem asfaltu od Šiške do Kodeljevega, poklon glasbi, mladosti in ljubeznim, štorije o vlakih, košarki in romanjih, pričevanja o ciničnih nasmehih zaslišanih in gromkih krohotanjih zasliševalcev, zabeležke o dolgčasu in depri, o avtoritativcih in avtoritetah, o državi nekoč in o državi danes. Seveda ne bodo manjkali znani in manj znani lokalni pank komadi.

Če vas zanimajo tudi bodoči kolesarski izleti po pank Ljubljani in drugi dogodki ekipe Urbana Vrana, pustite svoj email naslov tukaj in vnaprej vas bomo obvestili o terminih.

ESAD BABAČIĆ

Kot pevcu in piscu besedil pri bendu Via Ofenziva, mu je, kot sedemnajstletniku, Založba FV 126/5 podelila nagrado za najboljšo Punk pesem o Josipu Brozu Titu. Kot prvi za železno zaveso si je z bendom drznil javno izvajati svojo priredbo, takrat strogo prepovedane »nacistične« pesmi Lilli Marlen. Zaradi vsega tega ga je takratni komunistični režim večkrat zasliševal in mučil. Kasneje se je posvetil pisanju lirike in do danes izdal trinajst pesniških zbirk. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: v sredo 5. junija in soboto 8. junija 2019 med 17. in 20. uro

Zbirno mesto: Park slovenske reformacije (na stičišču poti)

Zaključek: Trg francoske revolucije

Jezik: slovenščina

Organizacija: Urbana Vrana

Pogoj: starost 15 let ali več, lastno kolo

Cena: 10€/oseba (plačilo po predračunu)

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.

 

Vpišite svoj email