sl 00 386 40 418 554

Osmomarčevska feministična tura po Ljubljani

V sodelovanju z 19. Mednarodnim feminističnim in kvirovskem festivalom Rdeče zore vas vabimo, da se udeležite feministične ture, ki bo odstirala zgodbe umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in regijo, a so dandanes žal večinoma pozabljene.

Sprehod bo potekal po centru Ljubljane mimo zgradb, trgov, uličic, (redkih) spomenikov in obeležij in bo ponudil poseben, s kvirovskimi in nebinarnimi interpretacijami začinjen ogled glavnega mesta. Ozrle_i se bomo tako k preteklim prizadevanjem za pravice žensk kot tudi k današnjim vprašanjem družbenega spola.

Udeležba je možna le, če izpolnite prijavni obrazec na dnu strani! Število mest je omejeno.

Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: v četrtek 8. marca 2018 med 14. in 16. uro

Zbirno mesto: pri vodnjaku pred Akademijo za glasbo (Stari trg 34, 1000 Ljubljana)

Zaključek: pred Mestno hišo

Jezik: slovenščina

Cena: prostovoljni prispevki

Organizirata: Zavod Urbana Vrana (nekoč IZUK) / Ljubljana Urban Tours v sodelovanju z 19. Mednarodnim feminističnim in kvirovskem festivalom Rdeče zore

V primeru slabega vremena tura odpade.

Vpišite svoj email