sl 00 386 40 418 554

Oglejte si jesensko Ljubljano s feminističnimi naočniki

Jesen je tu in z njo številne radosti tega najbolj darovitega letnega časa. Med drugim se te dni v Ljubljani lahko udeležite tudi jesenske feministične ture v organizaciji zavoda Urbana Vrana. Gre za verjetno edino redno feministično turo na svetu, nanjo pa že lep čas vabi tudi znani portal Lonely Planet.
Dobimo se na Starem trgu 34 (pri fontani pred Akademijo za glasbo) v nedeljo 7. oktobra ob 16. uri. Tura bo v slovenskem jeziku, trajala pa bo približno dve uri z zaključkom ob 18. uri pri Mestni hiši.
Številne pozitivne in navdihujoče vtise s preteklih feminističnih tur si lahko preberete tukaj.
Število mest je omejeno. Za udeležbo morate obvezno izpolniti prijavni obrazec! Najdete ga na dnu strani.

Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.

Trenutno menda edina redna feministična tura na svetu vas torej vabi, da se pridružite odstiranju zgodb umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, lastnic tovarn, tovarniških delavk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in to regijo.

Sprehod bo potekal po centru Ljubljane mimo zgradb, trgov, uličic, (redkih) spomenikov in obeležij ter tako ponudil poseben ogled glavnega mesta, hkrati pa se ozrl k preteklim prizadevanjem za pravice žensk kot tudi k današnjim vprašanjem družbenega spola.

Udeležba na turi ne zahteva ničesar, razen vremenu primernih oblačil ter pripravljenosti na glasen smeh in kakšno solzo.

Tura je primerna tudi za uporabnice_ke vozičkov.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: v nedeljo 7. oktobra 2018 med 16. in 18. uro

Zbirno mesto: pri vodnjaku pred Akademijo za glasbo (Stari trg 34, 1000 Ljubljana)

Zaključek: pred Mestno hišo

Jezik: slovenščina

Organizacija: Urbana Vrana / Ljubljana Urban Tours

Cena: prostovoljni prispevki

Vpišite svoj email