sl 00 386 40 418 554

Feministična Ljubljana še zadnjič pred premikom ure

Naslednjo nedeljo se v Ljubljani lahko udeležite zadnje feministične ture, preden ponovno premaknemo kazalce na zimski čas. Ljubljanska feministična tura poteka v organizaciji zavoda Urbana Vrana. Gre pa eno redkih, če ne celo edino redno feministično turo na svetu, nanjo pa že lep čas vabi tudi znani portal Lonely Planet.

 

Dobimo se na Gornjem trgu 9 (pred modno trgovinico Draž) v nedeljo 21. oktobra ob 16. uri. Tura bo potekala v slovenskem jeziku, trajala pa bo približno dve uri z zaključkom ob 18. uri pri Mestni hiši.

 

Številne pozitivne in navdihujoče vtise s preteklih feminističnih tur si lahko preberete tukaj.

 

Število mest je omejeno. Za udeležbo morate obvezno izpolniti prijavni obrazec! Najdete ga na dnu strani.

Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.

Trenutno menda edina redna feministična tura na svetu vas torej vabi, da se pridružite odstiranju zgodb umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, lastnic tovarn, tovarniških delavk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in to regijo.

Sprehod bo potekal po centru Ljubljane mimo zgradb, trgov, uličic, (redkih) spomenikov in obeležij ter tako ponudil poseben ogled glavnega mesta, hkrati pa se ozrl k preteklim prizadevanjem za pravice žensk kot tudi k današnjim vprašanjem družbenega spola.

Udeležba na turi ne zahteva ničesar, razen vremenu primernih oblačil ter pripravljenosti na glasen smeh in kakšno solzo.

Tura je primerna tudi za uporabnice_ke vozičkov.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: v nedeljo 21. oktobra 2018 med 16. in 18. uro

Zbirno mesto: Gornji trg 9 (pred modno trgovinico Draž)

Zaključek: pred Mestno hišo

Jezik: slovenščina

Organizacija: Urbana Vrana / Ljubljana Urban Tours

Cena: prostovoljni prispevki

Vpišite svoj email