sl 00 386 40 418 554

Julijska večerna feministična tura

Bi se radi udeležili že tradicionalne feministične ture po Ljubljani, ki poteka v slovenskem jeziku? Nič lažjega! Dobimo se na Starem trgu 34 (pri fontani pred Akademijo za glasbo) v nedeljo, 15. julija ob 18. uri. Tura bo trajala  približno dve uri, z zaključkom ob 20. uri pri Mestni hiši.

Za udeležbo morate obvezno izpolniti prijavni obrazec! Najdete ga na dnu strani.

Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.

Trenutno menda edina redna feministična tura na svetu vas torej vabi, da se pridružite odstiranju zgodb umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in to regijo.

Sprehod bo potekal po centru Ljubljane mimo zgradb, trgov, uličic, (redkih) spomenikov in obeležij ter tako ponudil poseben ogled glavnega mesta, hkrati pa se ozrl k preteklim prizadevanjem za pravice žensk kot tudi k današnjim vprašanjem družbenega spola.

Udeležba na turi, ki bo potekala v slovenskem jeziku, ne zahteva ničesar, razen vremenu primernih oblačil, udobnih čevljev ter pripravljenosti na glasen smeh ali solzico. Preverjeno in zagotovljeno: presenečenj bo v obilju!

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: v nedeljo 15. julija 2018 med 18. in 20. uro

Zbirno mesto: pri vodnjaku pred Akademijo za glasbo (Stari trg 34, 1000 Ljubljana)

Zaključek: pred Mestno hišo

Jezik: slovenščina

Cena: prostovoljni prispevki

Vpišite svoj email