sl 00 386 40 418 554

Lonely Planet vas vabi na Ljubljansko feministično turo

Prestižni popotniški založnik in spletni portal Lonely Planet je svoje večmiljonsko občinstvo povabil na Ljubljansko feministično turo, ki jo ekipa Ljubljana Urban Tours organizira redno tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

 

“Če se odpravljate v Slovenijo, vas bi mogoče lahko zanima nova feministična tura, ki se odvija v slovenski prestolnici Ljubljani,” so zapisali in dodali, da se tura osredotoča na ljubljanske umetnice, političarke, urbano arhitekturo, družbeni spol ter feministično in LGBTQ+ sceno v Ljubljani tako v socialističnem kot kapitalističnem obdobju. Pomenljivo so tudi pripomnili, da je “le dva odstotka ljubljanskih spomenikov posvečenih ženskam”.

 

Objava članka o naši feministični turi na spletnem mestu turističnega velikana Lonely Planet in promocijski zapisi na njihovih socialnih omrežjih so nas močno razveselili, saj Ljubljanska feministična tura te dni praznuje prvo obletnico delovanja. Gre torej za prelepo rojstnodnevno darilo in veliko potrditev, da smo na pravi poti.

 

Močno ponosni smo, da smo uspeli ustvariti hkrati izobraževalno in kratkočasno kulturno-turistično storitev, ki navdušuje ne le lokalne obiskovalce in medije, temveč tudi največje svetovne “igralce”. Po odmevnih objavah v slovenskih in hrvaških medijih o inovativni “ženski turi” v Ljubljani, ki je bržkone edina redna feministična tura na planetu, nas zdaj torej priporoča tudi Lonely Planet!

 

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste v preteklosti podpirale_i feministično turo, hodile_i na naše ostale ture in nam tako ali drugače stale_i ob strani.

 

Izvirni Lonely Planetov članek najdete tukaj.

 

 

Ljubljana Feminist Tour

Vpišite svoj email