sl 00 386 40 418 554

Esadova kolesarska pank tura po Ljubljani tudi v avgustu, septembru in oktobru

[Pozor, pank tura je prestavljena na 10. oktober ob 16. uri!]

Pridite na kolesarsko pank turo po Ljubljani in se prepustite Esadovemu poetičnemu pripovedništvu, ki pričara alternativo osemdesetih, kot da smo jo vsi doživeli. Gre za idealni izlet za tale naš epidemijski čas. Na kolesih, s primerno distanco, ampak obenem s kritično mislijo in uporniško energijo.

Pank ture, ki jo bomo izvedli v vsakem vremenu, se lahko udeležite, če ste stari 15 let ali več, če pridete s svojim kolesom in vstopnico plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Kaj na pank turi dobite? Esadovo poetično biografiranje, poezijo različnih pank pesnikov, zgodbe o odraščanju na ljubljanskem asfaltu od Kodeljevega do Šiške, poklon glasbi, mladosti, hrepenenju in ljubezni, štorije o vlakih, košarki in romanjih, pričevanja o ironiji zaslišanih in sarkazmu zasliševalcev, zabeležke o dolgčasu in depri, o avtoritativcih in avtoritetah, o državi nekoč in o državi danes.

Če tokrat ne morete priti, vseeno pa vas zanimajo tudi bodoči kolesarski izleti po pank Ljubljani in drugi dogodki naše ekipe, pustite svoj email naslov tukaj in vnaprej vas bomo obvestili o terminih.

Več o Esadu Babačiću si lahko preberete spodaj, lahko pa si ogledate tudi tale kratki televizijski prispevek o njem in Ljubljanski pank turi:

ESAD BABAČIĆ

Bil je pevec in pisec besedil pri bendu Via Ofenziva in si že kot mladoleten fant delil odre s pesniškimi velikani. Kot sedemnajstletniku mu je Založba FV 126/5 podelila nagrado za najboljšo punk pesem o Titu. Prvi si je z bendom drznil javno izvajati priredbo takrat strogo prepovedane »nacistične« pesmi Lilli Marlen. Komunistični režim ga je zaradi tega večkrat zasliševal in mučil. Kasneje se je posvetil pisanju lirike in do danes izdal petnajst pesniških zbirk. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: sobota 10. oktober med 16. in 19. uro
Zbirno mesto: Argentinski park
Zaključek: Trg republike
Jezik: slovenščina
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Foto: Katja Goljat
Pogoj: starost 15 let ali več, lastno kolo
Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu
Cena: 10€/oseba (plačilo po predračunu)

 

Vpišite svoj email