sl 00 386 40 418 554

Feministična tura potrebuje nove vodičke! Se nam želite pridružiti?

Ekipa zavoda Urbana Vrana je v (po)pandemijskem času doživela nekaj kadrovskih sprememb, zato iščemo nove vodičke za naše feministične ture (ja, trenutno imamo kar tri različice). Kakšen profil rabimo? Nadebudne ali izkušene turistične vodičke (ali pa igralke, učiteljice, predavateljice, radijske in TV voditeljice ali posameznice kako drugače izkušene v vodenju skupin in javnem nastopanju), ki se imajo za feministke.

 

Veseli bomo, če se boste prijavili klub temu oz. pa prav zato, ker imate posebno, na prvi pogled z našo dejavnostjo nepovezano, ekspertno znanje, ki ste ga pridobili skozi poklicno dejavnost ali skozi kakšen prostočasni konjiček. Zelo bomo veseli, če imate izkušnje pri delu z ljudmi, še posebej pri vodenju skupin in javnem nastopanju.  Navdušeni pa bomo, če poleg angleščine tekoče govorite tudi kakšen drug večji jezik in ste za nameček še licencirani za turistično vodenje.

 

Ekipa zavoda Urbana Vrana je trenutno nekoliko zdesetkana, a vseeno raznolika in vedno sproščena. Ceni raziskovalni duh, kompetentnost in izkušnje z različnih področij. Tako so bili v preteklosti med nami denimo doktorji in magistrice humanističnih znanosti, vizualna umetnica, gledališki režiser, učiteljica, dve pevki v indie bendih, politologinja, muzikologinja, prevajalka, pesnik itd. Urbana Vrana se počuti doma v drugačnem mestu, zato ponuja oglede Ljubljane, ki obiskovalkam_cem razkazujejo ne le zgodovinske znamenitosti in kulturno dediščino glavnega mesta, temveč podrobno obravnavajo tudi njene sodobne sociokulturne značilnosti, od alternativnih prostorov in subkulturnih ustvarjalnih praks do modnega oblikovanja, kraft pivovarništva, jugonostalgije, street-artizma in, kajpak, feminizma.

 

Številne pozitivne in navdihujoče vtise z naših tur si lahko preberete tukaj.

 

OSNOVNE INFORMACIJE ZA KANDIDATKE

Kdo se lahko prijavi: polnoletne osebe, ki se imajo za feministke

Kakšno delo ponujamo: občasno, neredno vodenje domačih in tujih gostov po Ljubljani proti plačilu

Pogoj: izkušnje z vodenjem skupin in/ali javnim nastopanjem; dobra seznanjenost z življenjem v Ljubljani in raznoliko zgodovino glavnega mesta; dobra seznanjenost z našo spletno stranjo

Prednost: znanje večjega tujega jezika poleg angleščine; licenca turistične vodnice; fleksibilen delovni urnik

Pošljite nam: (1) kratek življenjepis (maks. 1000 besed), v katerem navedete tudi znanje tujih jezikov, in (2) kratko motivacijsko pismo (maks. 1500 besed) preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani z zadevo/subjectom “Vodička”.

Vpišite svoj email