sl 00 386 40 418 554

Urbana Vrana išče turistične vodnike_ce za alternativne ture po Ljubljani

Zavod Urbana Vrana / Ptich Slovenia je po epidemiji Covid-19 s svojimi ljubljanskimi turami doživel ponoven razcvet.

 

Z novimi vodnicami, Teo, Niko in Leno, ki so se pridružile izkušenima Jasmini in Pii, smo dodobra okrepili in pomladili našo “feministično ekipo”, ki, kot veste, že nekaj let zelo uspešno izvaja Ljubljansko feministično turo (v kolesarski in sprehajalni različici) ter  Žensko literarno turo po Ljubljani.

 

Za nameček so zelo prepoznavne postale tudi naše ostale ture, še zlasti Ljubljanska alternativna tura, Ljubljanska punk tura in Ljubljanska zelena tura. Toda pozor, za naslednjo sezono nam primanjkuje kadrov prav za te vodene oglede, ki zahtevajo specifično znanje in izkušnje.

 

Zato iščemo nove vodnike in vodnice!

 

Lahko ste izkušene ali nadebudne, starejši ali mlajši, antropologi ali zgodovinarke, andragoginje ali fiziki, domačinke ali tujci. Če imate talent za vodenje in primerna znanja, vas sprejmemo z odprtimi rokami.

 

Vseeno pa povejmo malo bolj konkretno, kakšne profile iščemo:

 

Potrebujemo vodiče začetnike ali izkušene turistične vodnice – ali pa igralke, učitelje, predavateljice, radijske in TV voditelje ali posameznike in posameznice kako drugače izkušene v vodenju skupin in javnem nastopanju.

 

Manjka nam oseb, ki bi obvladale področje alternativne kulture, slovenske in jugoslovanske popularne glasbe, grafitov in street arta, jugo socializma, ekologije in trajnostnega razvoja ipd.

 

Zelo bomo veseli, če poleg angleščine tekoče govorite tudi nemško.

 

In navdušeni bomo, če imate izkušnje pri delu z ljudmi, še posebej pri vodenju skupin in javnem nastopanju ter ste za nameček še licencirani za turistično vodenje.

 

Ekipa zavoda Urbana Vrana je raznolika, progresivna in vedno sproščena. Ceni raziskovalni duh, kompetentnost in izkušnje z različnih področij.

 

Tako so bili v preteklosti med nami denimo doktorji in magistrice humanističnih znanosti, vizualna umetnica, gledališki režiser, učiteljica, dve pevki v indie bendih, politologinja, muzikologinja, prevajalka, pesnik itd.

 

Urbana Vrana se počuti doma v drugačnem mestu, zato ponuja oglede Ljubljane, ki obiskovalkam_cem razkazujejo ne le zgodovinske znamenitosti in kulturno dediščino glavnega mesta, temveč podrobno obravnavajo tudi njene sodobne sociokulturne značilnosti, od alternativnih prostorov in subkulturnih ustvarjalnih praks do modnega oblikovanja, kraft pivovarništva, jugonostalgije, street-artizma in, kajpak, feminizma.

 

Več kot 400 navdušenih in navdihujočih vtisov z naših tur si lahko preberete na naši Tripadvisor strani.

 

OSNOVNE INFORMACIJE ZA KANDIDATE IN KANDIDATKE:

Kdo se lahko prijavi: polnoletne osebe, ki živijo v Ljubljani in okolici.

Kakšno delo ponujamo: občasno, neredno vodenje domačih in tujih gostov po Ljubljani proti plačilu

Pogoj: odlično znanje angleščine; izkušnje z vodenjem skupin in/ali javnim nastopanjem; dobra seznanjenost z življenjem v Ljubljani in raznoliko zgodovino glavnega mesta; odlična seznanjenost z našo spletno stranjo ptich.si

Prednost: licenca turistične vodnice; fleksibilen delovni urnik; znanje nemščine

Pošljite nam: (1) kratek življenjepis (maks. 1000 besed), v katerem navedete tudi znanje tujih jezikov, in (2) kratko motivacijsko pismo (maks. 1500 besed) preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani z zadevo/subject “Prijava za vodnico_ka”.

 

Foto: Katja Goljat

 

 

 

 

Vpišite svoj email