sl 00 386 40 418 554

Misterij ženske literarne Ljubljane pod vodstvom Jasmine Jerant

[Misterij ženske literarne Ljubljane moramo zaradi objektivnih okoliščin, povezanih z anti-epidemijskimi ukrepi, žal prestaviti v prihodnost. Kdaj točno ga bomo lahko izpeljali, v tem trenutku še ni jasno. Hvala za razumevanje.]

 

Ponovno je tu ženska literarna tura, tokrat pod vodstvom mag. Jasmine Jerant. Dobimo se na Bregu 12, pred vhodom v butično trgovinico Zoofa. Zaključimo pa pri Mestni hiši.

Zakaj ženska literarna tura? Zato, ker jo potrebujemo! V beli, pogosto pa tudi zelo sivi, Ljubljani je živelo in pisalo veliko avtoric. V mestu so ustvarjale, delale, se borile, ljubile in umirale. Čeprav so Ljubljano usodno zaznamovale s svojo umetnostjo, pa tudi s svojo prezenco, je obeležij, s katerimi se jih spominjamo, le peščica. Ozrite se naokoli. Ni veliko ulic v središču Ljubljane, ki se imenujejo po avtoricah. Prav tako ne mrgoli spomenikov, ki spomnijo nanje.

To krivico poskušamo nekoliko popraviti s to turo! Njen naziv kajpak pomežikne znamenitemu delu Zofke Kveder Misterij žene, kar pa ne pomeni, da se tura ne dotakne tudi drugih znanih in manj znanih književnic, vključno s sodobnimi avtoricami. Kot Unescovo mesto literature Ljubljana tudi na ta način izpolnjuje eno od svojih ključnih zavez na kulturnem področju – širiti in promovirati vrhunsko domačo literaturo in bralno kulturo ter olajšati dostop raznolikim javnostim do književnega ustvarjanja.

Sprehodi Misterij ženske literarne Ljubljane so odprti za vse, ki vam je literarno ustvarjanje blizu na kakšrnekoli načine.

Vstopnice za Misterij ženske literarne Ljubljane plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun. Če pa želite svojo zasebno turo,  smo vam tudi na voljo.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: petek, 23. oktober 2020 med 16. in 18. uro
Zbirno mesto: Breg 12 (pred vhodom v butično trgovinico Zoofa)
Zaključek: pred Mestno hišo
Jezik: slovenščina
Naslovna fotografija: Katja Goljat
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu
Cena: 10€/oseba (plačilo po predračunu)

 

Vpišite svoj email