sl 00 386 40 418 554

Na premieri Ljubljanske hip hop ture, ki jo vodi Dalaj Eegol, tudi čisto sveži izvodi plošče KWA

[Premiero Ljubljanske hip hop ture moramo zaradi objektivnih razlogov, povezanih z anti-epidemijskimi ukrepi, žal prestaviti v prihodnost. Kdaj točno jo bomo lahko izpeljali, v tem trenutku še ni jasno. Hvala za razumevanje.]

 

Pridite na premiero Ljubljanske hip hop ture, ki jo vodi Dalaj Eegol in je hkrati tudi promocija njegove nove plošče, imenovane Kwa. Vsak udeleženec ali udeleženka tako iz Dalajevih rok prejme njegov še povsem svež CD.

Dalaj, ki smo ga nekoč poznali pod nadimkom Ali En, danes pa sliši tudi na ime Recycleman, je že na začetku devetdesetih let v te kraje prinesel zajebantsko, nabrito in obenem skulirano različico hip hopa in funka. Kot reper, skejtar in TV voditelj mediokritetam ni prizanašal, somišljenikom pa je serviral sočne verbalne bravure kot za stavo.

Na tej turi, ki bo potekala peš, se bo Dalaj spomnil, kako je bilo s hip hopom pri nas na začetku, kako je bilo vmes in kje smo v hip hopu danes. V mestu še vedno neki dogaja in Dalaj je z veseljem zraven, kajti, kot pravi na novi plati, “spet cajt je za funk”.

Vstopnice za Ljubljansko hip hop turo plačate po predračunu. Poleg Dalajevega vodenja prejmete tudi njegovo svežo CD ploščo KWA. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Več o Dalaju si preberite spodaj, lahko pa si ogledate tudi tale dokumentaristični promocijski filmček o Ljubljanski hip hop turi:

DALAJ EEGOL

Dalaj, znan tudi kot Ali En in RecycleMan, je didžej, skejtar in ključni pionir slovenskega hip hopa, rapa in funka ter eden prvih slovenskih MC-jev.  Kot sproščeno-zafrkantski rimoklepač in povsem samosvoj vokalist je na slovensko glasbeno sceno prodrl s prvencem Leva scena (1994), ki je že ob izidu postal mejnik. Lahko bi rekli, da je z njim slovenski hip hop čez noč zrasel iz liliputanca v (ne enega, ampak) “dva velikana”. Naslovne skladbe in komada Stremetzsky zaradi eksplicitnih besedil marsikatera radijska postaja ni hotela predvajati ali pa so ju cenzurirali. V ljudstvu se je najbolj prijel hitič “Burek”, ki se zares imenuje Sirni & Mesni. Sledila je plošča Smetana za frende (1999) s hašišem v žepu, resničnim Kekcem in zadeto Ljubljano, za tem pa še niz plošč pod različnimi vzdevki in didžejanje od Azije do Kranja. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: nedelja, 18 oktober 2020 med 16:00 in 18:00
Zbirno mesto: Cankarjeva ploščad (Trg republike)
Zaključek: presenečenje
Jezik: slovenščina
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Vreme: tura poteka v vsakem vremenu
Cena, ki vključuje CD ploščo “KWA”: 20 eur/oseba (plačilo po predračunu)

 

Vpišite svoj email