sl 00 386 40 418 554

Zagrebški grafitarski umetnik Leon GSK bo vodil grafitarski in street art sprehod po Ljubljani

Izjemni zagrebški streetartist in balkanski grafitarski pionir Leon GSK prihaja v Ljubljano s projektom Punk’s Not Dead! V petek 4. septembra bo namreč z izdatno pomočjo zavoda Urbana Vrana predstavil svoje šablone kar v dveh ljubljanskih galerijah, in sicer v Tam-tamovi Ulični galeriji na Vegovi ter v Galeriji Fotografija v Stari Ljubljani. 

Za nameček bo Leon GSK isti vikend, konkretno v soboto 5. septembra in v nedeljo 6. septembra, vse zainteresirane popeljal na grafitarski in streetartistični sprehod po Ljubljani. Sprehod bo vključeval Leonov pogled na razvoj grafitiranja in street arta po svetu in pri nas, njegove interpretacije grafitarskih in streetartističnih del na ljubljanskih zidovih ter seveda predstavitev njegovih najnovejših “ljubljanskih” uličnih umetnin, vključno s šablonami punk zvezdnikov v omenjenih galerijah.

Tako sobotni kot nedeljski sprehod se pričneta ob 11. uri pred hostlom Celica na Metelkovi, zaključita pa se tri ure kasneje pred Galerijo Fotografija na Levstikovem trgu 7. Leon GSK bo govoril v hrvaščini in angleščini (če bo potrebno), vsekakor pa bo za prevod v slovenščino poskrbljeno.

Vstopnice za dogodek plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Leon GSK se je rodil v Zagrebu leta 1973. Za grafitarsko umetnost se je začel zanimati sredi osemdesetih, ko so se v Zagrebu pojavila prva takšna dela. Sprej je prvič vzel v roke leta 1987, zares pa se je začel ukvarjati z grafitiranjem leta 1992 po obisku Berlina. S prijateljema je ustanovil eno prvih grafitarskih ekip v Zagrebu – GSK Crew (1993) in prvo grafitarsko revijo na tem koncu Evrope – svetovno znani ZGBKAOS magazine, ki je med letoma 1995 in 2001 izšla sedemkrat. V zadnjem času največ ustvarja šablonski tehniki. Poleg grafitarskega in streetartističnega ustvarjanja na platnih in po ulicah Zagreba, Hrvaške in Evrope piše tudi članke za razne tiskane medije in sodeluje v številnih oddajah v elektronskih medijih kot strokovnjak za grafite. Za nameček tudi fotografira grafite in sploh aktivno spremlja grafitarsko sceno. V okviru razstavnega projekta “Punk’s not dead” julija leta 2019 je v Zagrebu neuradno odprl tudi Pank rock ulico.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: sobota 5. in nedelja 6. september 2020 med 11. in 14. uro
Zbirno mesto: Hostel Celica na Metelkovi
Zaključek: Galerija Fotografija, Levstikov trg 7
Jezik: slovenščina in hrvaščina (z angleškimi vložki)
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Foto: arhiv Leona GSK
Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu
Cena: 10 eur/oseba (plačilo po predračunu)

Vpišite svoj email