ensl 00 386 40 418 554

Ljubljanska feministična tura na kolesu premierno na festivalu Mesto Žensk

Na letošnjem festivalu Mesto žensk bomo kar štirikrat izvedli novo, kolesarsko feministično turo po Ljubljani, in sicer dvakrat v slovenskem in dvakrat v angleškem jeziku. Ker bodo prosta mesta pošla kot bi mignila, se interesentke in interesenti podvizajte!

Ljubljanska feministična tura na kolesu je povsem nova različica priljubljene Ljubljanske feministične ture, poučnega dvournega sprehoda po centru mesta, ki ga je julija 2017 začel izvajati zavod Urbana Vrana. To vodstvo, ki ponuja pogled na slovensko prestolnico skozi feministična očala, je postalo pomemben del ljubljanskega utripa in zelo priljubljen način spoznavanja feminizma, pravic žensk in njihove zgodovine. Ljubljanska feministična tura, ki je članica in soustanoviteljica Globalne mreže feminističnih tur, je služila za zgled pri oblikovanju feminističnih tur v drugih državah, kot sta Beograjska feministična tura in Reykjaviška feministična tura.

Namen nove različice ture, Ljubljanske feministične ture na kolesu, ki bo premiero doživela na festivalu Mesto Žensk, je prevoziti manj uhojene poti lokalne ženske zgodovine oziroma ženskih zgodovin. V treh urah, ki zajemajo lahkotno kolesarjenje in 10- do 15-minutne postanke, boste odkrivali zanimive, a pogosto pozabljene junakinje boja za pravice žensk na Slovenskem ter ikone z vseh področij življenja. Tokrat se ne boste samo sprehajale, ampak vas vabimo, da ponosno zajahate in poženete eno izmed ključnih orodij in zgodnjih simbolov ženske emancipacije – kolo!

Turo bo vodila mag. Jasmina Jerant.

Na voljo sta dva termina v slovenskem jeziku in dva termina v angleškem jeziku.

Če potrebuje kolo, si ga boste lahko brezplačno izposodili na začetku ture.

Za udeležbo morate obvezno izpolniti prijavni obrazec spodaj. V 12 urah po izpolnitvi obrazca boste prejeli predračun, ki ga, prosimo, poravnajte z bančnim nakazilom.

Dobrodošli!

 

Vpišite svoj email