sl 00 386 40 418 554

Ko te stari panker popelje po alternativni Ljubljani osemdesetih

Ne veste kaj početi zadnjo nedeljo v mesecu? Prepustite se Esadovemu poetičnemu pripovedništvu, ki pričara alternativo osemdesetih, kot da smo jo vsi doživeli. Gre za idealni izlet za pokarantenski čas. Na kolesih, s primerno distanco, ampak obenem s kritično mislijo in uporniško energijo.

Pridite torej na punk turo s kolesi pod taktirko Esada Babačića  Kdaj? V nedeljo 28. junija ob 16. uri. Zborno mesto je na stičišču vseh poti v nekdanjem Leninovem parku (danes Argentinski). Zaključek pa bo tri ure kasneje, torej ob 19. uri na Trgu revolucije (danes republike).

Ture, ki jo bomo izvedli v vsakem vremenu, se lahko udeležite, če ste stari 15 let ali več, če pridete s svojim kolesom in vstopnico plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Kaj na pank turi dobite? Esadovo poetično biografiranje, poezijo različnih pank pesnikov, zgodbe o odraščanju na ljubljanskem asfaltu od Kodeljevega do Šiške, poklon glasbi, mladosti, hrepenenju in ljubezni, štorije o vlakih, košarki in romanjih, pričevanja o ironiji zaslišanih in sarkazmu zasliševalcev, zabeležke o dolgčasu in depri, o avtoritativcih in avtoritetah, o državi nekoč in o državi danes.

Če tokrat ne morete priti, vseeno pa vas zanimajo tudi bodoči kolesarski izleti po pank Ljubljani in drugi dogodki naše ekipe, pustite svoj email naslov tukaj in vnaprej vas bomo obvestili o terminih.

Več o Esadu Babačiću si lahko preberete spodaj, lahko pa si ogledate tudi tale kratki televizijski prispevek o njem in Ljubljanski pank turi (z angleškimi podnapisi):

ESAD BABAČIĆ

Bil je pevec in pisec besedil pri bendu Via Ofenziva in si že kot mladoleten fant delil odre s pesniškimi velikani. Kot sedemnajstletniku mu je Založba FV 126/5 podelila nagrado za najboljšo punk pesem o Titu. Prvi si je z bendom drznil javno izvajati priredbo takrat strogo prepovedane »nacistične« pesmi Lilli Marlen. Komunistični režim ga je zaradi tega večkrat zasliševal in mučil. Kasneje se je posvetil pisanju lirike in do danes izdal petnajst pesniških zbirk. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: nedelja 28. junija 2020 med 16. in 19. uro

Zbirno mesto: Argentinski park (na stičišču vseh poti)

Zaključek: Trg republike

Jezik: slovenščina

Organizacija: Urbana Vrana

Pogoj: starost 15 let ali več, lastno kolo

Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu

Cena: 10€/oseba (plačilo po predračunu)

 

 

Vpišite svoj email