sl 00 386 40 418 554

Praizvedba zaradi Covida prestavljene Ljubljanske hip hop ture, ki jo vodi Dalaj Eegol, je končno tu!

Vabljeni na praizvedbo Ljubljanske hip hop ture, ki jo vodi Dalaj Eegol, čigar shihoklepstvo smo nekoč poznali pod nadimkom Ali En, danes pa sliši tudi na ime Recycleman. Pozor, vsaka udeleženka in udeleženec iz Dalajevih rok prejme tudi njegov zadnji CD, naslovljen KWA.

Dalaj je že na začetku devetdesetih let v te kraje prinesel zajebantsko, nabrito in obenem skulirano različico hip hopa in funka. Kot reper, skejtar in TV voditelj mediokritetam ni prizanašal, somišljenikom pa je kot za stavo serviral sočne verbalne bravure.

Na tej turi, ki bo potekala peš, se bo Dalaj spomnil, kako je bilo s hip hopom pri nas na začetku, kako je bilo vmes in kje smo v hip hopu danes. V mestu še vedno “neki dogaja” in Dalaj je z veseljem zraven, kajti, kot pravi na novi plati, “spet cajt je za funk”.

Vstopnice za Ljubljansko hip hop turo plačate po predračunu. Poleg Dalajevega vodenja prejmete tudi njegovo svežo CD ploščo KWA. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Kot se najbrž spomnite, smo žal lani morali tole praizvedbo Ljubljanske hip hop ture prestaviti zaradi protiepidemijskih ukrepov. Še do pred kratkim nismo vedeli, kdaj točno jo bomo lahko sploh izpeljali, saj je bilo izredno težko uskladiti protiepidemijske predpise in naše želje. Zdaj so nam, kot kaže, zvezde vseeno naklonjene, tako da je Dalajeva premierna hip hop tura končno na sporedu. Vsem, ki ste na turo nestrpno čakali, se seveda od srca zahvaljujemo za potrpljenje in prosimo za razumevanje.

Več o Dalaju si preberite spodaj, lahko pa si ogledate tudi tale teaser za hip hop turo:

DALAJ EEGOL

Dalaj, znan tudi kot Ali En in RecycleMan, je didžej, skejtar in ključni pionir slovenskega hip hopa, rapa in funka ter eden prvih slovenskih MC-jev.  Kot sproščeno-zafrkantski rimoklepač in povsem samosvoj vokalist je na slovensko glasbeno sceno prodrl s prvencem Leva scena (1994), ki je že ob izidu postal mejnik. Lahko bi rekli, da je z njim slovenski hip hop čez noč zrasel iz liliputanca v (ne enega, ampak) “dva velikana”. Naslovne skladbe in komada Stremetzsky zaradi eksplicitnih besedil marsikatera radijska postaja ni hotela predvajati ali pa so ju cenzurirali. V ljudstvu se je najbolj prijel hitič “Burek”, ki se zares imenuje Sirni & Mesni. Sledila je plošča Smetana za frende (1999) s hašišem v žepu, resničnim Kekcem in zadeto Ljubljano, za tem pa še niz plošč pod različnimi vzdevki in didžejanje od Azije do Kranja. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: torek, 27 julij 2021 med 18. in 20. uro
Zbirno mesto: Cankarjeva ploščad (Trg republike)
Zaključna lokacija: presenečenje
Jezik: slovenščina
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Vreme: tura poteka v vsakem vremenu
Cena, ki vključuje CD ploščo “KWA”: 20 eur/oseba (plačilo po predračunu)

 

Vpišite svoj email