sl 00 386 40 418 554

Spoznajte zgodovino in sedanjost klasične glasbe na sobotnem ljubljanskem sprehodu

[Sprehod po glasbeni klasiki moramo zaradi objektivnih razlogov, povezanih z anti-epidemijskimi ukrepi, žal prestaviti v prihodnost. Kdaj točno ga bomo lahko izpeljali, v tem trenutku še ni jasno. Hvala za razumevanje.]

 

Z največjim veseljem ponovno organiziramo Sprehod po glasbeni klasiki na svežem zraku. Tokrat se ima zgoditi na sobotno popoldne. Spoznajte torej čudovito zgodovino ljubljanske in slovenske klasične glasbe ter si oglejte središče glavnega mesta s te posebne perspektive, kjer pripovedi o fantastičnih prigodah iz sveta glasbenih klasikov zlepa ne zmanjka.

Seznanili se boste tako s ključnimi glasbenimi institucijami in legendarnimi družbenimi gibanji kot tudi s šokantnimi zgodovinskimi podrobnostmi in prelepimi osebnimi zgodbami iz operne, zborovske in instrumentalne glasbene scene.

Izvedeli boste, kaj je imel z Ljubljano Beethoven in s kom je Mahler intimno prijateljeval. Vprašali se bomo, ali je Ljubljanska filharmonija res ena izmed najstarejših na svetu. Nadalje se bomo dotaknili tudi razmerja med arhitekturo in glasbo: kako si je Plečnik zamislil alejo skladateljev in kakšen vpliv je imel na zgodovino glasbe pri nas? Kje so kipi ženskih skladateljic? Zakaj v Srbiji kujejo v nebo določene slovenske skladatelje? Kaj so razgledani in vrhunsko izobraženi »humanisti« in predani glasbeniki počeli med čarovniškimi procesi? In še veliko več!

Vstopnice za Ljubljanski sprehod po glasbeni klasiki plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Ljubljanski sprehod po glasbeni klasiki pripravlja zavod Urbana Vrana skupaj z muzikologinjo, glasbeno publicistko in predsednico Glasbene Matice Veroniko Brvar, glasbeno novinarko in prevajalko Majo Lupša, sopranistko in vodjo Slovenskega komornega glasbenega gledališča Katjo Konvalinko ter tolkalcem in glasbenim publicistom Tinetom Vučkom.

OSNOVNE INFORMACIJE

Kdaj: sobota, 17. oktober 2020 med 16. in 18. uro
Zbirno mesto: pred Mestno hišo
Zaključek: Opera
Jezik: slovenščina
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Fotografija: Kaja Brezočnik
Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu
Cena: 10 eur/oseba (plačilo po predračunu)

Vpišite svoj email