ensl 00 386 40 418 554

[SLO] Kolesarska punk tura z Esadom Babačićem je spet nazaj!

Ljubljanska pankerska tura se prebuja iz zimskega spanca. Kmalu boste spet lahko užili Esadov poetični duh, vključno z njegovim žongliranjem z besedami. Kdaj? V soboto 21. marca ob 14. uri. Zborno mesto je zdaj že klasično stičišče vseh poti v nekdanjem Leninovem parku (danes Argentinski). Zaključek pa bo tri ure kasneje, torej ob 17. uri na Trgu revolucije (danes republike).

Ture, ki jo bomo izvedli v vsakem vremenu, se lahko udeležite, če ste stari 15 let ali več, če pridete s svojim kolesom in vstopnico plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na dnu strani. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.

Kaj na pank turi dobite? Esadovo poetično biografiranje, poezijo različnih pank pesnikov, zgodbe o odraščanju na ljubljanskem asfaltu od Kodeljevega do Šiške, poklon glasbi, mladosti, hrepenenju in ljubezni, štorije o vlakih, košarki in romanjih, pričevanja o ironiji zaslišanih in sarkazmu zasliševalcev, zabeležke o dolgčasu in depri, o avtoritativcih in avtoritetah, o državi nekoč in o državi danes.

Če tokrat ne morete priti, vseeno pa vas zanimajo tudi bodoči kolesarski izleti po pank Ljubljani in drugi dogodki ekipe Ljubljana Urban Tours/Urbana Vrana, pustite svoj email naslov tukaj in vnaprej vas bomo obvestili o terminih.

Več o Esadu Babačiću si lahko preberete spodaj, lahko pa si ogledate tudi tale kratki televizijski prispevek o njem in Ljubljanski pank turi (z angleškimi podnapisi):

ESAD BABAČIĆ

Bil je pevec in pisec besedil pri bendu Via Ofenziva in si že kot mladoleten fant delil odre s pesniškimi velikani. Kot sedemnajstletniku mu je Založba FV 126/5 podelila nagrado za najboljšo punk pesem o Titu. Prvi si je z bendom drznil javno izvajati priredbo takrat strogo prepovedane »nacistične« pesmi Lilli Marlen. Komunistični režim ga je zaradi tega večkrat zasliševal in mučil. Kasneje se je posvetil pisanju lirike in do danes izdal petnajst pesniških zbirk. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: v soboto 21. marca 2020 med 14. in 17. uro

Zbirno mesto: Argentinski park (na stičišču vseh poti)

Zaključek: Trg republike

Jezik: slovenščina

Organizacija: Ljubljana Urban Tours/Urbana Vrana

Naslovna fotografija: Luka Cjuha

Pogoj: starost 15 let ali več, lastno kolo

Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu

Cena: 10€/oseba (plačilo po predračunu)